Området

Taulovgård

Gennem et tæt samarbejde med ejerne af Taulovgård vil vi udbygge Taulov Stations kulturelle tilbud. Taulovgård, som er placeret lige om hjørnet fra stationen i byens historiske kvarter, har en inspirerende gårdsplads og store unikt oplevelsesrum, der i sin organisering og samspil vil sætte nye rammer for fællesskabsmuligheder og nedbryde de begrænsede fysiske rammer for Taulov Station og dens muligheder og aktiviteter.

Elbodalruten og Taulov Folkeskov

Den offentligt anlagte vandrerute Elbodalruten går gennem Fredericias største sammenhængende naturområde, en lang tunneldal formet af istiderne med et rigt fugle- og planteliv. Her yngler isfugle, pungmejser og røde glenter, og man kan også opleve oddere og den sjældne orkidé maj-gøgeurt.

Den nyetablerede Taulov Folkeskov, der forbinder byen med vandreruten, er i umiddelbar nærhed af stationen. Her vil stationens have kunne bruges som afsæt for vandreture og til rast bagefter.

Mekanisk Matematik-Museum

Nabo til stationsbygningen er den tidligere dyrlægebolig, der nu huser verdens eneste dedikerede museum for mekanisk matematik såsom regnestokke, arithmometre og planimetre. Gennem foredrag og fremvisninger vil ejeren af museet samarbejde med
stationen om at tiltrække gæster ikke kun fra Taulov, men fra hele landet.

Østersøruten

Cykelturen Østersøruten går lige forbi Taulov Station, hvor den lille have vil blive en god rasteplads for turister på gennemfart. Stationen vil kunne tilbyde frisk vand og toiletfaciliteter, samt en bænk at hvile på. Ønsker man at fortsætte turen med tog, holder DSB lige ved døren.