Historien

I Fredericia har vi historien helt tæt på. Vi er heldige at bo eller arbejde et sted, hvor de gode fortællinger nærmest siver ud af murene, og det ligger os meget på sinde at bevare og dyrke den unikke fortid.

Taulov er Fredericia Kommunes næststørste by, hvor både erhvervslivet og borgere flytter til i stor stil, og den centrale placering driver en moderne udvikling til glæde
for hele kommunen og landsdelen. Men det er vigtigt, at byens identitet, nerve og særpræg beskyttes.

Den gamle del af Taulov er af Kulturarvsstyrelsen udnævnt som sårbart kulturmiljø: Taulov Stationsby. Det går fint i tråd med kommunens politik at støtte op om tiltag, der kan bevare historien, sjælen og det gode miljø. Og når kulturmiljøet netop hedder Taulov Stationsby, så er stationen det åbenlyse vartegn og centrum; da banen og stationen blev anlagt i 1866, bestod Taulov kun af et dusin huse og gårde.

Det er derfor ikke overdrevet at sige, at stationen skabte byen, og som sådan er kulturmiljøet et lysende eksempel på 1800-tallets industrialisering, og hvordan den formede det Danmark, vi kender i dag.

Taulovgruppen

Modstandsfolk fra Taulov Station måtte under 2. verdenskrig betale den ultimative pris for at bekæmpe besættelsen, og ved stationen er en mindelund til Taulovgruppens ære. Det er også en vigtig historie at formidle.