Visionen

“Tiny station house”

Taulov Stations fysiske ramme er begrænset af bygningens beliggenhed og de manglende muligheder for udvidelse, og er derved begrænset i forhold til andre kultur- og foreningshuse.

Det handler derfor om at få alle vigtige funktioner i et kommende kultur- og foreningshus samlet på mindre plads, mens det overflødige skæres fra. Det bliver et hus, hvor hver kvadratmeter udnyttes til fulde med praktiske og funktionelle løsninger.

Vi er inspireret af “tiny houses” og tror, at vi gennem nye bygnings- og indretningsløsninger kan rumme mange aktiviteter samt opfylde foreningers og andre brugeres behov gennem en fleksibel og hurtig omstilling mellem de forskellige anvendelser af huset.

Med de rigtige rådgivere vil ombygning og indretning af Taulov Station blive et eksempelprojekt for andre, der ønsker at skabe fysiske fællesskaber på begrænset fysisk plads. På andre punkter er placeringen ideel – DSB og Sydtrafik holder lige ved døren, og der er gratis parkering tæt på.

Hvad er planen?

Vi udarbejder et konkret bæredygtigt projekt og byggeprogram baseret på vores vision.

Vi planlægger at lave arbejdsdage for frivillige til de opgaver, hvor det giver mening. Det vil dels være med til at udbygge og fastholde sammenholdet i byen, og dels spare penge. Til opgaver, der kræver særlig ekspertise og ansvar, vil vi selvfølgelig hyre professionelle firmaer, gerne lokale.